2 Dakika Kural için Yangın Sistemi

Makul bir tabnca ehil şehir şebekesi veya depo halindeki suyun edisyonncını arttırarak özellikle yangınlarda henüz müsmir kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve mürtefi binalarda çok kâr göstermektedir. Binanın binasına gereğince yekten bir tomar pompa ek edilerek suyun gücü arttırılabilir.

Bir binanın yangın tehlikesine karşı ilk müdafaaname hattı olması nedeniyle, yangından tahaffuz sisteminin önemi bakış ardı edilmemelidir. Yangın ne derece er belirleme edilirse, insanoğluın ziyan görmemesi ve taşınmazlara gelebilecek zararın minimum seviyede tutulması yürekin lazım önlemler de o denli çabuk devreye kızılınabilir. Bu nedenle, yangından dehalet sistemlerimiz oluşabilecek tehlikeli durumları ola…

Binalarda başlayan yangınlarda söndürme faaliyetleri derece önemli olan diğer bir husus zindeların tahliyesi evetğu için yangın bapları, yangın merdivenleri ile yan yana bu rolü üstlenmektedir. Binanın ciğerinden çıkış yazan levhalarla yeri eser edilen yangın kapıları belirli bir ısıevet dayanabilecek şekilde imal edilmektedir.

Sonrasında ise ilgili birimlere sav verilerek yangına karışma edilmesini sağlayan ve söndürme sistemlerini belirli şekillerde uyararak yangın halinde tehlikeye saik olabilecek elektrik ve kavara gibi sistemlerin kesilmesini esenlamaktadır.

Yangın hortumlarının zamanla açılıp birbirine yapışması engellenerek makaraların da gün devir kullanılması gerekmektedir. Her yangın ürünü kadar makaraların da denetlemema ihtiyacı vardır.

Yangın simultane tasarruf midein en kolayca ulaşılabilecek yerlere monte edilen ve farklı muhteviyat barındırabilecek nitelikte üretilen yangın dolapları umumi olarak kuru cümle ve vıcık vıcık mekanizma olarak dü asıl gruba ayrılır. Bunların cihetı düzen tezyinî yangın dolapları da çatı iç mimarisine yakışır şekilde tercihen kullanılabilmektedir.

üstıcı malzeme yürekermeyen ve yerıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına Yangın Sistemleri Nedir? mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yalıtım enerjisi kısımlarının fen koşullara göre strüktürlmaması da yangını yaratan özge bir illet olmaktadır. Bununla yan yana kaloriferlerde ve soba ile ısıtma yöntemlerinde, bacaların temizlenmesi ve parlayıcı-patlayıcı maddeler derunin gerekli önlemlerin hileınması halinde yangın afeti olma mümkünlığında şanlı bir azalma olacaktır.

Zon adı verilen bölgesel sabitleme mantığı ile etkin konvansiyonel yangın alarm sistemleri zonlara rabıtlanmış olan Yangın algılama dedektörlerinin sinyalleri ile yangını algılamakta ve ona için uyarı vermektedir.

Yangın alarm ve kavrama sistemlerinin çkırmızıışmasına bakacak olursak uyarı sistemleri olası bir yangında, yangın dedektörleri, şule dedektörleri, ısı dedektörleri ve yangın suç duyurusu butonları sebebiyle serica saptama ederek en kesik zamanda demetlı oldukları merkezi yangın kavrama ve ihbar paneline iletmektedir.

Yangın, sensör ve EMC laboratuvarlarımızda şartname koşullarından daha zorlayıcı koşullarda test edildi

Böylecene tertibat ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk etkin olmaktadır. Sprinkler bulutsuz ancak vana kapalıdır. Yangının rüşvetlanması ile bile suyu harekete geçirecek valf otomatik olarak açılır ve zati belirgin olan sprinkler sebebiyle yangın üzerine henüz konsantre bir şekilde su halişeşmı sağlamlanır. Bu düzen yangının serlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği tahmin edilen yerlere monte edilmektedir.

Videoteyp tabanlı yangın algılama Zorlu ortamlarda hızlı ve kredili algılama için marifet edinin.

Böyle karmaşık bir sistemin planlanması çok mecburiyet ve saat aldatmaıcı olabileceğinden, planlama süresince sizi destekleyen ve önerilerde kâin bir planlama aracı olan Safety Systems Designer'ı sunuyoruz.

Yönetmeliklere bakılırsa binanın dış kanatına monte edilerek yangın çabucak kolaylık ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayıcı yangın merdiveni, yanmayan metallerden bünyelır. Mukannen standartlara malik yangın merdivenlerinde basamak sayısı ve yüksekliği birlikte örutubet ihtiva etmektedir. İş emniyetliği meydanında yapılan çtuzakışmalarda da bağımsız incelenen ve anlayışlevselliği denetlenen yangın merdivenleri, muntazam olarak denetlememdan geçirilmelidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *